Alla inlägg under mars 2008

Av placeman - 27 mars 2008 00:27

Jag förstår inte riktigt hetsen runt/mot Carola just nu.


Ska brännas på bål, gå och gömma sig och ditten och datten.


Jag menar, hallå!!!


Vart var ni när hon var med i Livets Ord? Lät Runar skjuta älg genom fönstret eller vad som helst de senaste 20 åren?


Folk bölar ut nu om att hon är bäng, otrevlig, falsk, överlägsen och har orimliga krav.  För sent!


Det enda hon inte har gjort i sin karriär är väl att sjunga en falsk ton.


Nä... Dags att lägga henne på hyllan för gott och låta våra nya underbara talanger från Idol ta över.

He he he



Av placeman - 20 mars 2008 23:55

Mmmm.....


J har en "Hard Rock Café" som har blivit "tradition" när frun åkt iväg till sin mamma tillsammans med dottern.


"Tradition" för att det bara är andra gången på två år och "Hard Rock Café" för att de inbjudna ska ha med sig en skiva med valfritt material.


Det har dock varit uppenbart vilken slags musik det ska vara. Inte mjukare än Hellacopters men man kan välja nostalgi före nytt och fräscht.


För några år sen var jag mästaren på at hitta nya, i sverige ännu okända, band. Som Linkin Park, System Of A Down , Korn m.m De slog inte på den här sidan Atlanten förrän typ ett år efter min upptäckt.


Förutsättningarna har ändrats radikalt sen dess. Med full time work och två barn så har inte bara sporten fått stryka på foten. Dessutom fick jag med sorg i hjärtat boota om datorn med all min musik. Alla okända bra band är därmed borta och orken att leta efter dem igen finns inte.


Förra "Hard Rock Café" fyllde vi varsin cd med musik och lyssnade igenom. Men med sex stycken skivor så hanns det knappt att lyssna på allt. Den här gången får det bara bli sju låtar var.


Och det har varit en vagel i ögat att få ihop det den här gången.


Bara förra veckan fanns inte en enda låt i min tanke men plötsligt kom jag på två låtar med Deftones och det hårda i mig vaknade raskt till liv. Det svåra där är vilken av dem jag ska välja; den kända Shove It eller den mindre kända Teething som ligger på soundtracket till The Crow 2? Har ju en förkärlek att visa upp okända låtar med klass av kända grupper. Men jag vet ju hur besviken på hur mottagandet brukar vara.


Sen har det rullat på. Dock är det svårt att få tag i låtarna. Jag har allihopa på cd men orkar inte leta efter dem i lådorna i källaren. Sen ska man ju konvertera in dem i datorn som mp3:or. Så jag är olagligt laglig just nu känns det som.


De här låtarna ligger på lut just nu;

  • Deftones - Antingen Teething eller Shove It men det lutar åt det sistnämnda
  • Bullet For My Valentine - Scream Aim Fire eller Eye Of The Storm och det lutar åt det förstnämnda
  • Sebastian Bach - (Love Is) A Bitchslap med Axl Rose som support
  • Korn - Sean Olson som också är med på The Crow 2
  • Weezer - My Name Is Jonas som kanske inte är hårdast i världen men det finns ett syfte. J kanske heter samma som låtnamnet? Helt klart en öppningslåt
  • Failure - Enjoy The Silence Depeche Mode i orginal) men den kan mycket väl finnas på J:s skiva. En låt vi tänkt köra cover på i bandet (spelar ju i band igen).
  • Pantera - Domination och där är det liveversionen som är bäst
  • Metallica - Creeping Death. Återigen är det liveversionen jag suktar efter. Är fortfarande barnsligt förtjust i när Jason skriker "Die motherfucker, Die!!!).

Av placeman - 19 mars 2008 23:17

Nu tvingas polisen läsa ännu en blogg i onödan...


För visst har de någon superdator igång med vissa sökord. Storebror ser dig i cyberrymden.


Igår var jag redo att skriva ner hur mycket hat jag kände inför tvåbarnspappan som dödat sina två barn och nästan "lyckats" med sitt ex.

Jag formulerade i huvudet hur jag skulle kunna förklara den avsky som bubblade i mig. Hur jag lätt skulle kunna gå förbi killen utan att "se" något när han (under förutsättning att jag visste att det var han) blev brutalt misshandlad. Kanske t.o.m bistå med ev. hjälp.


Och det från mig som mår dåligt om man råkar köra över en gammal daggmask ned barnens vagn...


Jag filade på ett långt förlåt och en ursäkt till alla kvinnor för att vi män har ställt till det så sjukt mycket i historien.


Jag stod med halsen blottad för att alla kvinnor skulle kunna få sätta tänderna i mig och få racka ner på någon man i denna värld.


Men......... jag somnade så skönt i soffan med datorn igång bredvid mig. Vaknade runt kl 2 då Junior tyckte det var dags att komma in till mamma & pappa.


Och ibland är det bra att sova på saken.


Visst, vi män har fortfarande en hel världshistoria att be om ursäkt för. Vi kommer aldrig att kunna återställa allt vi gjort, allra minst jag.


Men... de har nu släppt pappan. Ganska snabbt tycker jag också. Jag drar slutsatsen att han kan vara oskyldig. Inte att är oskyldig. Så långt vågar jag inte sträcka mig.


Någonstans hoppas jag att han är oskyldig iaf. Att ta livet av sina egna barn verkar så långt ifrån verkligheten som jag kan föreställa mig. Jag kan inte sätta ord till hur jag känner just nu men ju mer jag skriver desto jobbigare blir det.


Så jag måste nog korta ner lite i texten.


Någon är skyldig till detta och jag hoppas innerligt att denna person kommer att få lida i resten av sitt liv. Jag ställer upp att låta den personen få lida. Inga problem!!!


Lokala nyheterna var ju intressanta idag. De började med de två barnen som blev mördade och nästa inslag var om en barnporrhärva av det större slaget.


Snacka om att ta fram de två största brotten i världshistorien.


Alla ni kvinnor som blivit misshandlade och sexuellt utnyttjade får faktiskt ursäkta men barnamord och sexuellt utbyttjande av barn ser jag ändå som snäppet värre.


Våra fängelsestraff verkar inte hindra folk från såna här illdåd. Mitt förslag är att kolla på alternativ till en synbar kastrering och ev. livstid (på riktigt) utan chans till benådan under mycket knappa livsförhållanden.


Har aldrig trott på dödsstraff och låter man någon bo i isolering i resten av sitt liv så finns det chans till att personen iaf plågas.


För plågas ska de, de jävlarna!!!!

Av placeman - 18 mars 2008 00:21

En enda önskan fanns runt 7 minuter i tio i lördags: Låt vem som helst vinna, bara inte sverige röstar på två röda pajasar!!!!!!


Tänk er själva. Om vi kollar in eurovisionfinalen och två röda tvillingen sparkar på mickstativet så sitter vi och garvar ihjäl oss samtidigt som det fälls en nedsättande kommentar om Polen, Rumänien eller.... Storbritannien.... och att vi aldrig skulle skicka något sånt..


Jo, jag tackar för spänningen. t.o.m Bentzing, det gamla krutpaketet skulle hellre få åka till Belgrad.


Hon ja. Är det dags att kyla ner lite? Överexponerad är inte heller bra.


"Jag vill ligga med alla", eller vad var det hon sa? Ja, hade man varit singel så kanske ett möte hade kunnat ordnats. Men först hade jag nog skaffat mig en burk valium.......till henne så hon inte studsar iväg....


Christer Sjögren räckte inte - bra! Gert Fylking satsade på fel häst (visst ser han ut som en?)


Dunkamig-Frida kom sist. Inte oväntat faktiskt.


Sibel skaffade sig nog ett par tusen fjortisfans - good for her.


Undrar när Amy känner sig redo att bli vuxen. Har ju varit med ett tag. Snart är hon 18 och då kanske hon ska bli sexig?


Skulle annars vara kul om hon satsade på integritet.


Förresten.... Någon som vet vad Brinkenstierna gjorde på andra chansen? är han agent till någon eller?


Stackars...


Ring my bell, ring my bell, riiing my beeeeell. Det fick bli svägerskan som avslöjade för mig vilken låt de snott rakt av. Klart låten är bra om man rippat från Lili & Sussi.


Då packar vi väskan och bilar ner till Jugo.....sorry, Serbien och Belgrad.


Charlotte går vidare till final och sen blir det..... 11:e plats, som bäst 8:e.


Som sagt; lägg på dig kilon och bli brunett... Mycket sexigare!

Av placeman - 10 mars 2008 23:29

Jag och älsklingen smet hemifrån i lördags - med barnen ensamma hemma liggandes i sin säng.... för att dricka vin.


Inte bra, snart knackar socialen på dörren.


Låt vara att det var till grannen vi smet in till och babywatchern blev testad 20 ggr innan vi vågade gå. För att vara ännu mer safe så aktiverades babywatcher-funktionen på den sladdlösa telefonen som backup.


Att Canskråla inte gick vidare kändes inte helt oväntat, hennes aktier verkar inte säljas dyrt för tillfället. Låten var lite so-so också.

Men Nordman skulle aldrig fått gå så långt.


Annars verkar det vara balladernas år. Suzzie Tappers låt var stark, hon har en säker hit på svensktoppen att tag framöver.


Sibel gick också vidare och den låten växte efter ett par gånger.

Dessutom har ju Sanna Nielsen en stark låt i finalen också.


Kommer bli en ballad som vinner i år, sverige är redo - Sanna mina ord (sorry för ordvitsen men jag var tvungen...)


I övrigt befäste operatjejen att hon inte hade där att göra. Kass låt, kass attityd och lika upphetsande som som ett vitt pappersark - hur mycket lår hon än visar.


Imorgon är en annan dag.

Av placeman - 8 mars 2008 00:15

Det är tuffa tider i branschen och många många av mina kollegor kommer få gå inom de närmsta åren. Har jag otur så åker jag med.


Fast jag vet inte om det är otur, kanske är bra för mig. Hade inte tänkt att stanna där hela mitt liv.


Men idag så gick min kollaga och sa upp sig på jobbet. Cold turkey!



Men speciellt överraskad blev jag dock inte. Och min chef såg inte allt för ledsen ut. Trist att förlora en schysst kille men han har varit trött på jobbet i många år nu (och han har inte fyllt 25 ännu). Så ett nytt jobb passar honom bra. En nytändning.


Vi har haft en kille som jobbat en hel del extra som vill ha en fast tjänst. Att han är bra på jobbet gör ju saken enklare.


Nu får vi hoppas någon trevlig människa kommer och erbjuder mig ett nytt och intressant jobb.



Av placeman - 7 mars 2008 00:33

Insåg idag att det var över ett år sen jag började blogga. I ett år har ingen i min bekantskapskrets vetat om det. Har ett svagt minne om att jag har nämnt det men han var nog lika onykter som mig.


Det är ju lite blandad aktivitet på mig men från och till har det varit både tätt med inlägg och hyfsat mycket folk som läser en hyfsat ointressant människas åsikter och liv.


Kommer aldrig sluta fascineras över att se att någon överhuvudtaget har läst mitt inlägg och ibland har det varit många inne...

Av placeman - 7 mars 2008 00:18

...eller vart det var...


Vem orkar bry sig?


Nu känns det verkligen som om vi fått nog va?


Jag gör så här; kort kommentar om spektaklet, sen får vi se om orken och lusten infinner sig för detta igen.


Strömstedt: nej, nej, nej och åter nej! Sista morgonen var också sista hörbara låten. Tack för kaffet.


Bengtzing; Reklampelare för ecstasy? För att inte kunna dansa så är hon bra på att dölja det med Oskarshamns bortglömde reaktor 2. Låten var också bäst av de i lördags.


Fröken bildäck; Det var inget vidare nej, gick vidare på gamla meriter. Har inte heller sett så oattraktiv ut sen hon var med senast i melodifestivalen. Bli brunett igen och lägg på dig ett par kilo så kan man börja fantisera om dig igen...förutsatt att du inte pratar, skånskan är ju lite svår att tyda...



Presentation

Omröstning

Borde jag göra om min presentation?
 Först
 Ja, bara du tar bort den här fåniga omröstningen
 Nja, varför det? Ork & lust är väl inte din starka sida?
 Nej, för hundan! Din pres. är ett journalistiskt mästerverk!
 Fejk
 Vadå? Presentation? Ehhhh...
 Min högsta önskan är nog trots allt fred på jorden... Sen kanske vi kan lösa din pres.
 old

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards